Als je op het Sluiswegje loopt, dan is de kans groot dat je fraaie klanken hoort opstijgen uit de stolp op nummer 3. Het is de stolp van  

 

Diny en Wim Rijnsburger.

 

Diny vertelt:

In 1994 kochten wij het huis op Sluiswegje 3. Er leek een grote wens in vervulling te gaan: vrij wonen op een plek waar je 's morgens de zon kan zien opgaan en 's avonds weer kan zien ondergaan, en veel ruimte voor werk en hobby.
De stolp was nog bijna helemaal in oorspronkelijke staat, en in de jaren vijftig was daar een woonhuis aangebouwd. Onze eerste klus was het woonhuis te renoveren, zodat we er met onze twee kinderen goed konden wonen. Daarna hebben we in een aantal jaar de stolp gerenoveerd tot een heerlijke lichte ruimte, met een prachtig uitzicht, én plek voor de vleugel. Wim kon daarmee zijn muzikale activiteiten uitbreiden en een nieuwe impuls geven.

Diny heeft er haar keramiekatelier, en geeft er cursus en workshops. De werkstukken, van klei, worden binnen gestookt in de elektrische oven óf buiten in de raku-oven. Raku stoken is een oude Japans techniek, waarbij het werkstuk gloeiend heet uit de oven wordt gehaald en vervolgens wordt ingerookt in houtmot, spectaculair om te zien!

De muziekactiviteiten van Wim zijn heel divers: hij speelt in Trio Tarantella (piano, klarinet en dwarsfluit), begeleidt zangers en zangeressen en dirigeert een koor. Voor al die activiteiten moet gerepeteerd worden, en daar hebben we natuurlijk een heerlijke ruimte voor.


Een deel van de muziekactiviteiten doen we samen: we zingen in
het Oratoriumkoor Schagen en in het kleinkoor CCA. De repetities daarvoor zijn in Schagen en Enkhuizen, maar....af en toe moet er wat extra geoefend worden met de tenoren, en ja, bij ons staat de vleugel.....

Al met al veel activiteit aan het Sluiswegje, met soms veel fietsen en auto's, vooral bij het jaarlijkse Moederdagconcert. Gelukkig hebben we hartstikke lieve buren. 
Als dan de rust is weergekeerd, en we samen genieten van dat mooie uitzicht en de ondergaande zon, voelen we ons rijk dat we op deze mooie plek wonen, het mooiste plekje van Nederland!

Wim en Diny Rijnsburger